בחירת ניתוח לתיקון צניחות לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/01/2024 | 16:56 | מאת: חנה

אני 8שנים לאחר כריתת רחם. כרגע בפניי 2 אפשרויות לניתוח לתיקון: רשת דרך בטן וללא רשת דרך נרתיק. אני ב מנופאוזה מגיל 40 BRCA. אני מרגישה יותר בטוחה עם רשת אבל … מפחידים אותי ההדבקויות שיש לי בבטן. רופא חיבר לי כבר ליגמנטים לנרתיק וגם עשה תפרים בפאסיה כדי למנוע צניחות (כל זה כאמור לא עזר) אבל זה אומר שגישה תהיה קשה ומסוכנת…. דרך נרתיק אני אישית לא מבינה איך זה יכול לעזור ולכמה שנים כי אין לי דפנות נורמליות (הכל דק כמו נייר). אשמח לשמוע אותך

25/01/2024 | 16:59 | מאת: חנה

אני לא לקחתי הורמונים לעולם ולכן מצב למטה גרוע, כל נגיעה גורמת לי לפצע

חנה שלום, הניתוח המבוצע דרך הבטן עם רשת, בגישה זעיר פולשנית לפרוסקופית או רובוטית וקרוי Sacrocolpopexy נחשב הניתוח הנבחר למצב של צניחת הנרתיק שלאחר כריתת הרחם והוכח יתרון על פני ניתוח וגינלי ללא רשת. אני נוהג להתחיל את הניתוח ע"י הכנסת מצלמה וסקירת חלל הבטן והאגן. במידה שהמצב מאפשר להמשיך את הניתוח בטחה גם אם ישנן הידבקויות עדינות שאפשר להפריד - ממשיכים. במידה שהבטן מלאה בהידבקויות גסות שקשה ומסוכן להפריד (לא שכיח), תמיד אפשר לעבור באותה ההרדמה לאפשרות השנייה, קרי לניתוח בגישה הוגינלית. בברכה

25/01/2024 | 23:35 | מאת: חנה

האם הבנתי נכון שאם יש הדבקויות רציניות, לא ממשיכים עם mesh? אני חשבתי וגינלי אני לא רוצה בכל מקרה. אם יש הדבקויות גסות יסגרו אותי ומה יהיה? האם אונקו גניקולוגים יותר מומחים בזה? ולנסות לחפש אונקו שישים רשת למרות הדבקויות גסות?

25/01/2024 | 23:44 | מאת: חנה

חשבתי ועוד שאלה. אם אני אקח עכשיו אסטרוגן לפחות וגינלי, האם זה יכול להחזיר מצב לקדמותו או רק להאט הדרדרות באטרופיה?

חנה שלום, אין קשר בין הידבקויות לבין כן או לא השמת רשת. במרה של הידבקויות קשות שלא ניתן להפריד בבטחה (כאמור זהו מצב לא שכיח) יתכן שכדאי בכ"ז לעבור לגישה וגינלית פשוט כדי להקטין את הסיכון הניתוחי שכרוך בהפרדת הידבקויות קשות. התחום ברפואת נשים העוסק בשיקום רצפת האגן קרוי אורוגינקולוגיה. לעומת זאת רופאים שתחום מומחיותם הוא גינקולוגיה אונקולוגית עוסקים במחלת סרטן באברי מערכת הרבייה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן