סונר תלת מימד של רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/01/2024 | 11:58 | מאת: ג

שלום, מצרפת ממצאי בדיקת סונר תלת מימד של רצפת האגן, ברקע קרע בדרגה 3c לפני חצי שנה: ״ללא שארית לאחר מתן שתן. קיימת ניידות מוגבלת שצל צוואר השלפוחית­ 13 מ"מ ללא משפכיות, בחתך האקסיאלי הלבטורים כלאחר טראומה חלקית דו"צ ללא הגדלת מפתח רצפת האגן העומד על 13 סמ"ר. בהערכת פי הטבעת­ נראה כלאחר ריפוי טוב, עם חסר ב2­-3 מהחתכים בזוית ממוצעת של 60 מעלות, כך שלפי כלל 4/6 ללא חסר שארי משמעותי של הספינקטר״. אשמח להסבר- 1. האם המדדים של 13 מ״מ ושל 13 סמ״ר הם תקינים? לטענת הרופאה אני תמיד במצב מכווץ (אם כי במהלך הבדיקה הצגתי טווח של כיווץ ושל הרפיה ולחיצה אז אולי היא התכוונה שאני אסופה במידה מסוימת) ושזה השפיע על ההחלמה כך שהכל אצלי צר יותר- האם זה הגיוני? והאם יש דרך לשנות את זה? 2. מה זה ניידות מוגבלת של השלפוחית ללא משפכיות? 3. מה זה כלל 4/6? 4. האם אפשר להבין מהסיכום מה מצב הסוגר הפנימי ומה מצב הסוגר החיצוני? 5. האם במצב כזה נדיר שיהיו בריחות גזים? כי נראה היה שהרופאה הופתעה שהus לא תואם לסימפטום. תודה רבה

שלום רב, סה"כ הבדיקה אינה מראה חסרים גסים. אין התייחסות לסוגר החיצוני או הפנימי. חשוב לומר כי הבדיקה הסטנדרטית יותר להערכת סוגרי פי הטבעת הינה TRUS - אולטרהסאונד המבוצע דרך פי הטבעת (בשונה מאולטרהסאונד פרינאלי). בברכה

24/01/2024 | 16:02 | מאת: ג

תודה רבה על תגובתך, אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס לשאלותיי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן