שרירים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/01/2024 | 04:08 | מאת: עדינה

שלום ד"ר, מיזה שנה אני סובלת מדלקת אברי האגן וכאבים כרוניים בוגינה. לפני חצי שנה, גניקולוג אבחן: וגינזמוס (לי ידוע שזה אבחנה על רקע נפשי בכל אופן לא הסכמתי עם אבחנה זו.) לאחרונה יש לי קושי במתן שתן עד שחלה החמרה ואין לי מודעות, תחושה לצורך שתן. בדיקת אורודינמיקה: הנבדקת לא מצליחה להתרוקן, ונוקזה עמות שתן 400 סמ"ק. נפח כי שתן 550 סמ"ק בזמן מילוי כיס שתן, אין עליין לחצים פתלוגית, אין התכווצות לא רצונית, עד נפח של 390 סמ"ק. תחושת השנה ראשונה, רק בנפח של 420 סמ"ק החל מנפח של 420 סמ"ק מופיעה עלית לחצים פסיבית, הדרגתית (למרות זאת אין כל תחושת URGE) עד 15 ס"מ מים! כיס שתן נוירוגני וגיניזמוס הוא התכווצות בלתי רצונית של השרירים המקיפים את הוגינה. באורודינמקיה, צוין: אין התכווצות לא רצונית הבדיקה מעידה על פגיעה בסוגר שריר ועצב. 1. האם באישה, שירי הוגינה זהו אותו צינור / שריר תפקוד השופכה? 2. האם במקרה שכזה לא יכול להתקיים "וגיניזמוס" אשמח למענה

עדינה שלום, 1. ראי תשובה לשאלתה של יולי 2. בהחלט יכול להתקיים וגיניזמוס בין אם הוא מהווה סיבה עקיפה לקושי בריקון שלפוחית השתן, ובין אם לא. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן