צניחת רצפת אגן לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/01/2024 | 16:16 | מאת: הדר

שלום רב, בת 50, שנתיים לאחר ניתוח להרמת רצפת אגן שלא צלח. כרגע לא מצליחה גם להתאים פסארי שלא יפול ונשארת הרגשת הכבדות והצניחה לכל היום. לעיתים רחוקות נעזרת בפסארי קוביה. שאלתי היא במידה ואשתמש בפסארי קוביה עם חורי ניקוז, האם ניתן להשאירו ליותר מיממה? תודה

הדר שלום, ככלל מומלץ להוציא פסרי מסוג קובייה פעם ביום לצורך שטיפה וניקוי. במידה שלא ניתן, ואם משתמשת בקוביה עם חורי ניקז, ניתן בלית ברירה להשאיר את הפסרי במקומו מספר ימים ברצף בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן