קרע בפורניקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/01/2024 | 08:50 | מאת: שני

שלום ד"ר, רווקה בת 42 , בתולה ללא לידות. לפני שלוש שנים, שימור פוריות. בהרדמה ניתוח לשאיבת ביציות. במכתב סיכום צוין: לאחר דיקור, דמם מתמשך נצפה קרע בפורניקס משעה 3 עד 8 נתפר עם ויקריל 2-0 רפיד. דימום 75CC. 1. מה המשמעות משעה 3 עד 8 ? 2. האם היה צריך להיות כתוב פרוניקס- ימני /שמאלי, קדמי/אחורי? 3. היום לאחר שלוש שנים אני סובלת מפגיעה בסוגרים שריר ועצב. אי נקיטת צואה ואצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) משתמשת בצנתרים. האם הקרע בפורניקס יכול לגרום לנזק עצבי בסוגרים לאחר שלוש שנים מיום הפגיעה? (או גורם אחר?) 4. האם הקרע שצוין יכול לגרום לפגיעה בשרירי הנרתיק? ואם כן, מה המשמעויות. 5. קרע בפרוניקס, לאיזה השלכות יכול לגרום? 6. איזו בדיקה יש לבצע היום בכדי לדעת האם יש נזקים שאיני מודעת לקיומם כגון בדיקות: CT, אולטרסאונד תלת מימד? (חשוב לדעת האם קימים נזקים שאיני מודעת לקיומם לפני טיפולי פוריות IVF) תודה מראש.

שני שלום, 1. הכוונה ככל הנראה לאנלוגיה לשעון מחוגים כלומר הקרע מתמשך על פני גזרה בזוית שקרובה ל-180 מעלות. 2. פורניקס קדמי או אחורי - הגיוני לציין. אין פורניקס ימני ושמאלי. 3. קשה לדמיין איך קרע ברקמת הנרתיק יגרום לנזק עצבי כפי שאת מתארת. 4. אם מדובר רק בקרע שטחי ברירית הנרתיק, אין סיבה לנזק לשרירי רצפת האגן. קרע עמוק כפי שמתרחש בלידה לעיתים עלול לערב גם את השריר. 5. ככל שניתן להבין מהתיאור מדובר בפציעה בחלק הפנימי של רירית הנרתיק. הפצע אמור להתאחות ובמרבית המקרים לא אמורה להיגרם בעייה מתמשכת. 6. כאמור אם מדובר בפציעה שטחית אין תורך לבצע כל ברור נוסף. בנוגע להפרעה בתפקוד הסוגרים מומלץ לבצע הערכה ע"י מומחה.ית באורוגינקולוגיה ורצפת האגן כדי לאפיין את הבעיות השונות והתוות תכנית טיפול. בבררכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן