ספורט עם צניחת רקטום ושלפוחית בעקבןת שתובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/01/2024 | 12:29 | מאת: נ

2. "פסרי לא מונע צניחת אברי האגן עתידית וכל תכליתו לתמוך באברים שכבר צנחו על מנת להקל את תסמיני הבלט הנרתיקי" אבל אומרים שצריך להמנע מלחץ תוך בטני למשל בתרגילי פלאנק, הרמת משקולות ועוד. אז אם יהיה פסארי בפנים הוא לא יתן לאיברים (לחץ תוך בטני) להיות מופעל על דפנות שגם ככה מוחלשות בגלל אטרופיה. לא נכון? ושאלה אחרת לגבי פסארי, האם יכול להיות איזשהו נזק (חוץ מכלכלי :-)) אם אני אשים פסארי? 3. לגבי "נרתיק צר במיוחד" אם כך זה אמור להיות מעולה מבחינת הצניחה, לא? כי ככל שהוא צר אז הוא יותר קרוב לתוצאה של colpocleisis ולכן צניחה בדרגה מתקדמת פחות סבירה, נכון? האם יכול להיות שהוא צר במיוחד בכלל הצניחות בדרגה 1, אטרופיה? כלומר הכל צנח כל כך שלא נשאר מקום בפנים אבל שרירי רצפת אגן מונעות יציאה החוצה ולכן דרגה היא 1 ולא 3 למשל? גם איך זה יכול להיות שנרתיק נהיה צר ובלי צניחות? מה יש שם כמה שכבות אז שכבה אחת צנחה אבל השכבה פנימית יותר לא ולכן יש מרווח בין שכבות? ועוד משהו שלא מסתדר לי זה: כאשר נרתיק רחב אז בעצם איברים אמורים להיות יותר למעלה, אז איך הסיכון שלהן לצניחה גבוהה יותר? תודה

2. אין התווייה רפואית או עדות לתועלת בהנחת פסרי כשאין צניחה סימפטומטית, כשם שאין היגיון לנתח במצב הזה. אנו בעידן של רפואה מבוססת עובדות. פסרי אינו גורם לנזק כל עוד מקפידים להוציא ולבדוק מפעם לפעם. פסרי שנשאר במקום לאורך שנים עלול לגרום לפציעה של רקמת הנרתיק. 3. קשה להתייחס לנושא נרתיק צר במיוחד באשה צעירה ללא מחלה או מום מבני ידועים. כל דיון בנושא הוא תיאורטי לחלוטין. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן