התקן פיסארי אשמח לעזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/01/2024 | 21:33 | מאת: גלי

שלום דוקטור אימי בת 65 סובלת מבריחת שתן ועצירות ויש לב צניחת רחם האים לדעתך התקן פיסארי יכול להתאים ולעזור ,ובכך להמנע מניתוח להוצאת הרחם,איזה מצבים יש שלא יתאים לה ההתקן או שזה מתאים ויכול לעזור במקום ניתוח.

גלי שלום, פסרי נרתיקי נועד לטפל בצניחת אברי האגן ללא ניתוח. חשוב להבין כי הפסרי אינו 'מרפא את המחלה' כלומר הוא לא מתקן את הצניחה ואת הפגם ברקמות התומכות אלא מחזיק את האברים כל עוד הוא בנרתיק, על מנת שלא ישתרבבו אל מחוץ לפתח הנרתיק. דבר נוסף הוא שהפסרי הינו גוף זר (עשוי מסיליקון) בתוך איבר שיש בו אוכלוסייה עשירה מאד של חיידקים. זה אומר שחשוב מאד להוציא את הפסרי ולנקות אותו בתדירות גבוהה (כמו שיניים תותבות). בברכה

17/01/2024 | 14:15 | מאת: גלי

דוקטור תודה על המענה, שאלה נוספת במידה ונחליט ללכת על ניתוח להוצאת הרחם לאימי,האים היא תצטרך לקבל הורמונים כל חייה,או תוספים כלשהם,או שלא מחייב שמוציאים את הרחם ופה זה נגמר. איזה נקודות חשוב להבין לפני שהולכים לתהליך הזה של ניתוח

ראשית, בגיל 65 אין שום סיבה או המלצה להתחיל טיפול הורמונלי אם עד כה לא נטלה. הניתוח אינו משנה דבר מבחינה זו. שנית, ניתוח לטיפול בצניחת הרחם אינו בהכרח מחייב הסרת הרחם. במרבית המקרים ניתן לתכנן כאופציה ניתוח המשמר את הרחם, תלוי במצב וברצון האשה. לפני ניתוח חשוב לקבל הסבר מפורט לגבי מה בדיוק תכנית הניתוח, כיצד מבוצע, מהן התוצאות הצפויות ומה הסיכונים הרלוונטיים על מנת לקבל החלטה מושכלת. ייעוץ כזה צריך להעשות באופן פרטני בהתאם לרקע הרפואי של המטופלת, להסטוריה של ניתוחים קודמים אם היו, להסטוריה הגינקולוגית, למרכיבי הצניחה ודרגת החומרה וכמובן מעל הכל להעדפות המטופלת בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן