ספורט עם צניחת רקטום ושלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/01/2024 | 22:41 | מאת: נ

שלום ראשית לא הייתי אצלך. יש לי צניחה דרגה 1 בכל המדורים לאחר כריתת רחם, אטרופיה. אני בפוסט מנופאוזה. רופא אמר לי שאני יכולה לעשות הכל (בדגש על הכל): לרוץ מרתון, לפוץ על טרמפולינה, להרים משקל, לעשות איירובי - הכל. מה עם לחץ תוך בטני? אין לי שום תמיכה (חוץ משרירים) ודפנות שבאטרופיה. 1. אם אתה גם חושב שמותר לי הכל. למה אתה חושב ככה? 2. אולי אני אשים פסרי לפני פעילות? 3. מה זה "נרתיק צר מעביר אצבע"? זה כאילו טוב או לא טוב? לא הבנתי איך אני אמורה להתייחס לזה? תודה

16/01/2024 | 12:54 | מאת: נ

האם לפחות אפשר לקחת פסארי? רופא בקופ"ח סירב לתת.

שלום רב, 1. צניחת אברי האגן בדרגה 1 הינה צניחה מינימאלית שאינה גורמת לתסמינים כלשהם במרבית המקרים. מסיבה זו לא חלות מגבלות כלשהן בנוגע לפעילות גופנית. כמובן שמומלץ במקביל גם לבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן על מנת למנוע החמרה. 2. פסרי לא מונע צניחת אברי האגן עתידית וכל תכליתו לתמוך באברים שכבר צנחו על מנת להקל את תסמיני הבלט הנרתיקי. 3. לא ברור למה התכוון הרופא. כאילו שמסיבה כלשהי הנרתיק מוצר במיוחד. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן