ככל שאני מתאמנת יותר ככה מרגישה יותר גרוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/01/2024 | 07:52 | מאת: א

שלום ברור לי שכל התרגילים וכל מה שאני עושה לא יעזרו, אני אקבל צניחה במיוחד ב מנופאוזה הדבר היחיד שאולי כל זה יעזור זה לכך שלא יהיו תסמינים. כל זה תודה להיותי מפגרת בצורה קיצונית, להתעקש על כריתת רחם שלא יהיה טיפה ל בטן. אחרי שפירקתי השאלה אני עושה תרגילים וכו כפי שפיזיו נתנו (5 במספר) את כל התרגילים של כולן אני עושה כל יום. ברור לי שאני מגזימה. היום קמתי עם ואני מרגישה כל שריר ברצפת אגן כאילו נפוח, גם תחושת בריחת שתן . האם זה תסמין של צניחה שכל מה שנשאר נפל? סליחה על התיאור אם אני מסתכל עם מראה אני לא רואה כלום, לא כדור אבל אפילו פתח לא קיים (רק נקודה). אני בלחץ יש לי תור לעוד חודשיים, אבל אני יכולה להקדים תור לפיזיו לפחות, לא שזה יעזור במשהו

שלום רב, על פי התיאור אני לא רואה כל עדות לצניחת אברי האגן. כמובן שהפורום אינו מחליף בדיקת רופא. ואין סיבה להגזים בביצוע תרגילים. מומלץ לדבוק בהנחיות שקיבלת מהפיזיותרפיסטית. לא פחות וגם לא יותר. במידה שנגרם כאב באזור לאחר תרגול, כדאי להפחית לזמן מה את התרגילים ולהיוועץ פעם נוספת בפיזיותרפיסטית בנוגע להמלצות להמשך. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן