דלקת בדרכי השתן חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/01/2024 | 09:20 | מאת: שולה

בת 73 עקב דלקת חוזרת בדרכי השתן, קיבלתי מאורולוג, אנטיביוטיקה לטיפול מניעתי נוטרפורנטין לחצי שנה,1 ליום ,פלוס היפרקס 1 ליום, אני לוקחת פרוביוטיקה של חמוציות, ולאחר כ3 חודשים עדיין יש לי הרגשת אי נוחות או סוג של צריבה, או כאב בבטן התחתונה מידי פעם … מבקשת את דעתכם המקצועית ,עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי השתן, יצא תקין , אולטרסאונד גינקולוגי גם כן תקין .מה עלי לבדוק לדעתכם ? או האם זה לוקח זמן? … החיידק הוא אי קולי .. מודה לכם ומבקשת תשובה בהקדם 🙏

שולה שלום, מומלץ לחזור על תרבית שתן ולוודא שהחיידק הושמד. הטיפול המניעתי נועד למנוע הדבה מחודשת אך אין בו די על מנת לרפא דלקת שכבר קיימת. במידה שהתרבית כעת עקרה מומלץ לפנות להעברה של אורולוג או אורוגינקולוג כדי לשלול מצבים נוספים שעלולים לגרום לתחושות כפי שאת מדווחת (לדוגמא תסמונת השלפוחית הכאובה) בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן