טיפול בלייזר וגינלי במנופאוזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/01/2024 | 11:24 | מאת: קטיה

שלום אני במנופאוזה, בת 47. חושבת לעשות טיפול לייזר כדי למנוע אטרופיה ורפיון. אולי עכשיו כבר יש קצת. 1. האם יעיל? לא גורם נזק (תופעות לוואי אפילו נדירות מהן) 2. אני מבינה שכל תקופה מסוימת צריך לחזור על זה וכך עד ימי האחרון. האם הבנתי נכון? האם יש מספר מקסימלי פעמים שאפשר לעשות? 3. מה אפשרויות להלחם / למנוע אטרופיה ואז גם צניחה ובריחת שתן. אני עושה קגל. תודה

קטיה שלום, 1. יעילות הטיפול בלייזר וגינלי שנוייה במחלוקת. ישנן עבודות מחקר שמצביעות של שיעורי הטבה של 60-80% בתסמיני האטרופיה ואילו עבודות אחרות שלא הצליחו להדגים שיפור כה משמעותי. מבחינת תופעות לוואי לא דווחו תופעות לוואי חמורות. נשים חוות לעיתים עקצוץ / אי נוחות מסויימת בנרתיק ביום שלאחר הטיפול. תיתכן גם הפרשה נרתיקית קלה (הפרשה דמית או אחרת). 2. הטיפול אכן דורש חזרה אחת לזמן מה (בד"כ מדובר על פעם בשנה) והאפקט שלו אינו נשמר לנצח. אין מספר מקסימלי. 3. דרכי טיפול נוספות באטרופיה כוללות שימוש בחומרי סיכה אם עיקר הבעייה ממוקדת בכאב / יובש בעת יחסי מין, ו/או טיפול הורמונלי ייעודי דרך הנרתיק בדמות קרם הורמונלי או טבליות. בברכה

06/01/2024 | 10:16 | מאת: קטיה

אותי מטריד נושא רפיון דפנות ואז צניחות. האם זה יעזור יובש וכו לא מרגישה, זה תמיד היה אפילו כאשר הייתי בת 20. תמיד השתמשתי בשמן שומשום או KY

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן