האם לקחת ואגיפם האם אני במנופאוזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/01/2024 | 20:44 | מאת: ענת

שלום עוד לא דיברתי עם רופא. בעקרון בדיקות דם עשיתי בגלל נשירת שעיר. אבל תוצאות מדאיגות. אני בת 48, לאחר כריתת רחם אז אני לא יודעת מתי היום ה-2-5 למחזור. עשיתי בדיקות ויצא: LH 22.8 IU/l FSH 26.4 IU/L Estradiol less than 100 Testosterone less than 0.3 DHEA-S 1.5 אין לי גלי חום (בינתיים), לפי גוגל זה נראה מנופאוזה?! אגב גם כולסטרול עלה ביחס לבדיקות קודמות וגם גלוקז וגם טריגליצרין. הם עלו ביחס לבדיקות קודמות אבל תקינים לגמרי. מה יקרה עכשיו לרצפת אגן, הכל יצנח לגמרי. לפני חצי שנה רופא אמר לקחת Vagifem אם אני מפחדת מצניחה. תודה

04/01/2024 | 11:27 | מאת: ענת

FSH 56.4 IU/L

ענת שלום, הגיל הממוצע למנופאוזה הינו 51. בגיל 48 חלק מהנשים חוות מנופאוזה וחלקן עדיין לא, ללא תלות בנוכחות הרחם. ההבדל היחיד הוא שבהעדר רחם לא ניתן לדעת מתי מגיעה המנופאוזה כיוון שאין ווסת שנפסק. תוצאות הבדיקות שביצעת יכולות לרמז על קרבה למנופאוזה אבל אכן קשה להסתמך על בדיקה אקראית אחת כשאין אפשרות לתזמן את ביצועה מבחינת המחזור ההורמונלי. ניתן לחזור על הבדיקה פעם נוספת אבל למעשה לא מאד קריטי לדעת. לאשה בגיל 48 שחשה תסמינים של גיל המעבר כדוגמת גלי חום, הפרעות בשינה, שינויים במצב הרוח וכו' מומלץ לשקול טיפול הורמונלי חליפי לאחר הסבר מרופא הנשים המטפל על יתרונות וחסרונות. בברכה

06/01/2024 | 10:21 | מאת: ענת

אין לי תסמינים. אם לא הייתי עשה בגלל נשירת שעיר, לא הייתי יודעת. השאלה האם לקחת ואגיפם כדי לחזק דפנות, האם זה בכלל יעזור אן סתם עוד מאמץ

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן