בריחת שתן רק בזמן תרגילי קגל

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/01/2024 | 11:14 | מאת: א

שלום לפני כריתת רחם לא היו שום בעיות ברצפת אגן וגם הסיכון לזה היה קרוב ל-0 (לטענת רופא). אחרי הניתוח אני עושה תרגילים לרצפת אגן, יום יום. אם אני מרימה משקולות ללא כיווץ רצפת אגן (קגל) אז הכל בסדר. אם אני מרימה אותן משקולות אבל מכווצת רצפת אגן (קגל) אז יש תחושת רטיבות. אני ניסיתי באותו זמן, עשיתי 2 ניסיונות: 4 פעמים ללא כיווץ ואז 4 פעם עם כיווץ - בזמן כיווץ רטיבות אבל ניסיתי גם ההפך קודם עם כיווץ אחר כך ללא כיווץ שוב אותה תוצאה. כיווץ - רטיבות, ללא כיווצים הכל בסדר. מה זה יכול להיות. מה לבדוק? האם זה בסדר? פיזיו וגם אחד הרופאים טוענים שאולי זה לא בריחת שתן אלא רטיבות טבעית אבל ככה או אחרת זה אף פעם לא היה. מה אתה חושב על זה

שלום רב, רטיבות שתלוייה בפעולה מסויימת (למשל כיווץ שרירים) כפי שאת מתארת יכולה להעלות חשד ל'אי נקיטת שתן במאמץ'. הדרך האובייקטיבית ביותר להעריך את תפקודי שלפוחית השתן ובכלל זה מנגנונים של דליפת שתן הינה בדיקת אורודינמיקה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן