תרגילי קגל לטיפול בצניחה בריחת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/12/2023 | 07:52 | מאת: ק

שלום אני קוראת שוב ושוב תשובה שלך ויושבת עם אטלס ולא מבינה איך תרגילים על שרירים יכולים לעזור. שרירים נמצאים בכניסה, נרתיק לא עטוף בשרירים. כאשר אני עושה קגל אז העבודה על שרירים. אז אוקי הם יהיו חזקים אבל כיוון שאין ליגמנטים שהיו לפני כריתת רחם כל מה שמחזיק בעצם זה דפנות נרתיק שברגע שלא יהיה אסטרוגן יצנחו. מכל זה אני מבינה שקגל יכול למנוע רק דרגה 3-4 במקרה הטוב. איפה אני טועה כאן? דבר נוסף כאשר אני מרימה משקל / קופצת וכל תרגיל שמעלה לחץ תוך בטני, אני מכווצת שרירי רצפת אגן, אז אוקי איברים לא יפלו אחרי שרירים החוצה אבל הם יפלו בתוך הנרתיק. מה אני מריכה לעשות?! לכן אני רוצה רשת לפני שהנזק יגרם לשרירים ו לדפנות הנרתיק כי זה שאלה של זמן עד שהכל יצנח

27/12/2023 | 08:19 | מאת: ק

אני לא חיה … איך כל אלו שכותבים מאמרים על שינויים לאחר כריתת רחם אומרים שזה לא עושה שום נזק ?!!! אני חייבת תיקון משהו …. אני כבר שנה וחצי לא חיה ואף אחד לידי גם כן לא חי. אני לא מתאבדת רק כי בעלי אומר שזה דוגמה לילדים. אבל אני לא מסוגלת. אני לא מטיילת, אני הפסקתי ספורט כי מפחדת, לפעמים יש התקפות ספורט, לוקחת משלשים, תוספי מזון שונים, סופרת כל ביס שמכניסה לפה כדי להוריד משקל עוד שמשקל על רצפת אגן יהיה נמוך יותר, כדי שמעי יהיה ריק כמה שיותר ולא ילחץ על שלפוחית ונרתיק. לוקחת משתנים כדי לרוץ לשירותים כל חצי שעה שעה שלא יהי. משקל… כל בוקר וערב בוכה לבד בחדר מחפשת רעיונות אבל אף אחד לא מסכים

שלום רב, שרירי רצפת האגן ('הלבטור') עוטפים את הנרתיק מהצדדים ומלמטה ומחוברים לעצמות האגן. כאשר השריר תקין וחזק, הדבר עוזר לשמר את התמיכה באברים המונחים על רצפת האגן. כמובן שזה לא התנאי היחיד. לשם תמיכה תקינה באיברים חשוב שגם הפסיה (רקמת החיבור) האגנית תהיה שלמה ולא קרועה וגם הרצועות (ליגמנטים) העוגנים את האיברים במקומם יהיו תקינים. אגב לעיתים כחלק מהניתוח לכריתת הרחם מסיבות שונות מחברים מחדש את הליגמנטים שאחזו ברחם לכיפת הנרתיק. פעולה זו מבוצעת ע"י חלק מהמנתחים כרוטינה על אף שאין לכך המלצה רשמית ע"י האיגודים המקצועיים בעולם או בארץ. כפי שכבר שאלת פעמים רבות בעבר וכבר קיבלת מענה לשאלותיך, לא כל מי שעברה כריתת הרחם תחווה צניחת אברי האגן בעתיד וכן אין התווייה רפואית לבצע הליך ניתוחי שיש בו סיכון רק כדי למנוע תחלואה בעתיד (אלא במקרים של מניעת סרטן בנשים עם מוטציה המגבירה את הסיכוי לסרטן במידה ניכרת). בברכה

28/12/2023 | 19:07 | מאת: ב

רק אוטרוסאקרל וקארדינאל לכיפה ארורה וכל השאר לפח …. אני לא רוצה להרוג את עצמי כדי לא להגיע לצניחה שמרגישים ולבריחת שתן, אני מאוד מקווה שחלות יהרגו אותי או הלב לא יחזיק מעמד מכל מה שאני עושה. אני כל יום מתפללת לא להתעורר מחר אולי התפילות יענו

28/12/2023 | 23:02 | מאת: G

סליחה על גסות אבל באמת לא כל הנשים מקבות צניחה רצינית. נשים שעשו בגלל סרטן שחלות דרגה 4 כנראה לא יחוו צניחה (תוחלת חיים קטנה וגם בקושי זזות)

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן