היום הופתעתי לראות צניחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/12/2023 | 18:23 | מאת: איטה

באזור הנרתיק קצת למעלה ולפי גוגל מדובר בדופן של פי הטבעת שאלות: מה זה אומר בעצם? שאלתי האם דחוף לראות רופא? האם יכול להתרומם חזרה? יש לציין שאני בסוף הפלה טבעית האם יש קשר בין 2 הדברים? 🤔 האם אוכל עוד ללדת ילדים והאם זה לא מסוכן להחזיק תינוק בבטן במשך 9 חודשים במצב כזה? והאחרון האם זה מצב סביר ולא מסוכן כזה תופעה?

איטה שלום צניחת אברי האגן היא התבלטות של אברים מבעד לדפנות הנרתיק באופן שיוצר בלט רקמתי באזור פתח הנרתיק ולעיתים אף מחוץ לנרתיק. בד"כ אין דחיפות אבל כדאי להיבדק כדי לוודא שזו האבחנה הנכונה ולדון באפשרויות הטיפול. ניתן לטפל בצניחת אברי האגן כך שהעמדה האנטומית של האבים שצנחו תשוב להיות תקינה. אין ממש קשר להפלה ולא אמורה להיות מניעה מהריון ולידה נוספים אבל כאמור תוכלי לקבל תשובות מדוייקות יותר לאחר בדיקת רופא וייעוץ מקיף בהתאם לממצאי הבדיקה. אם אכן מדובר בצניחת אברי האגן (ולא בגידול למשל) הרי שאין מדובר במצב מסוכן אבל מומלץ לטפל ולא להזניח על מנת להימנע מהחמרה בדרגת הצניחה ובחומרת התסמינים הנלווים. בשורה התחתונה מומלץ לפנות לבדיקת רופא.ת נשים בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן