תופעות ללואי לאחר כריתת שחלה בגלל אבסס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/12/2023 | 21:37 | מאת: רונית דניאלס

אני כבר 3 שבועות לאחר הניתוח ומערכת העיכול שלי עדיין איטית ולא ממש חזרה לעצמה, הרופא אמר שזה חלק מתהליך הריפוי אבל אני מחפשת עוד חוות דעת בבקשה. וזה בסדר שלפעמים יוצא לי מהחתך קצת נוזלים?

רונית שלום, שינויים בפעולת המעיים יכולים להתרחש גם מעצם התהליך הדלקתי שהיה באגן וגם בעקבות הניתוח. כאשר הניתוח מבוצע בפתיחת בטן הסיכוי לכך רב יותר מאשר בלפרוסקופיה. כדאי להעזר בתכשיר כלשהו לעודד יציאות כדוגמת נורמלקס או אבילאק ולהיות במעקב. קרוב לוודאי שיסתדר מעצמו עם הזמן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן