צניחת שלפוחית ורחם ביחד עם בעיית רקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/12/2023 | 13:20 | מאת: טלי

אובחנתי לפני 9 חדשים בצניחת שלפוחית ורחם דרגה 3. מאז אני סובלת גם משריפה ונפיחות ברקטום. האם יש קשר? אם כן, האם אפשר באמצעות ניתוח לפתור את כל הבעיות האלה?

טלי שלום, בהחלט יתכן קשר כיוון שצניחת הרחם בדרגה מתקדמת עלולה גם להפעיל לחץ על הרקטום ולגרום לתסמינים הקשורים במעי. כמובן שיש צורך לבדוק אותך ולראות מה חומרת הצניחה בכל מדור ומדור ובהתאם לכך לתכנן את הניתוח כך שיתן מענה טוב לבעייה כולה. בברכה

24/12/2023 | 13:36 | מאת: טלי

תודה על התשובה המהירה. האם אפשר לפתור את הבעיות שציינתי גם ללא ניתוח ? האם בכל מקרה יטופל על ידי רופא אורוגניקולוג או יש צורך התערבות גם של פרוקטולוג? תודה

ישנם מצבים שנחוצה גם התערבות של פרוקטולוג (למשל כשמדובר בצניחה של רירית הרקטום מתוך פי הטבעת או התפשלות המעי) וניתן לעיתים לשלב את הטיפול בניתוח משולב. לגבי טיפול שאינו ניתוחי - תומכן (פסרי) נרתיקי ותרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן עשויים להקל על התסמינים ולשפר את הנוחות אך בד"כ לא לרפא את הבעייה אלא יותר להקל. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן