רשת לתיקון צניחות לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/12/2023 | 06:37 | מאת: ה

שלום אני יודעת ש FDA לא ממליץ על שימוש ברשת מוכנסת וגינלית. אפשר לדעת מהסיבה חוץ מסטטיסטיקה. הרי אם רשת הוכנסה וגינלית נחשפת אז גם בטנית יכולה וגם קורוזיה של שתיהן אמורה להיות אותו דבר? האם סיבה כרוכה בכך שוגינלית יותר נחשפת בגלל יחסי מין (אולי)? למרות הסיכונים אני מעדיפה וגינלית.האם יש אפשרות עדיין לעשות ? האם אפשר קולפוקליזיס לצרף לניתוח, כלומר לתקן ואז לסגור נרתיק?

שלום, לפי עבודות מחקר הסיכוי לחשיפה של הרשת בגישה וגינלית גבוה יחסית, נע סביב 10% ל-15% בעוד שלאחר ניתוח לפרוסקופי / רובוטי השיעור נמוך בהרבה סביב 2-3%. יתרה מכך. הרשת שמושתלת דרך חתך וגינלי מקובעת לרצועות בעומק האגן ע"י זרועות שעשויות גם הן מרשת ועלולות ליצור מתח שיתבטא בכאב בתנועות מסויימות (לאו דווקא ביחסי מין). במציאות הנוכחית בעייתי לבצע ניתוח להשמת רשת דרך הנרתיק בניגוד להמלצות ה-FDA. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן