צניחת שלפוחית שתן והרמת משא כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/12/2023 | 21:53 | מאת: ספיר

שלום בת 45 פלוס 4 קיימת אצלי צניחת שלפוחית שתן שאני ממש מרגישה בליטה מהנרתיק וכמובן דליפת שתן . אני מתאמנת מרימה משקולות האם זה יכול להחמיר את המצב ? טיפול של הכסא שמדברים עליו יכול להשפיע ולעזור למצב כי אני ממש לא רוצה לעשות ניתוח עזרתך ?

שלום ספיר, אם את מרגישה בליטה מהנרתיק משמע שהצניחה בדרגה מתקדמת. הטיפולים הרלוונטיים הם או פסרי (תומכן מסליקון שעליך להכניס ולהוציא לעיתים קרובות לצורך ניקוי ושמירה על היגיינה) או טיפול ניתוחי. בגיל 45 יותר נשים מעדיפות שלא להזדקק לפסרי לשארית החיים אלא לעבור טיפול (ניתוחי) שבסיכוי גבוה יפתור את הבעייה. בנוגע לכסא יש מעט מאד עבודות מחקר איכותי בנוגע ליעילות בטיפול בצניחת אברי האגן ובוודאי כאשר הצניחה בדרגה מתקדמת לא באמת מצופה שטיפול מסוג זה ישיב את התמיכה התקינה לאברים הצנוחים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן