תוצאות us טרנספרינאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/12/2023 | 16:55 | מאת: .

שלום, ילדתי לפני 5 חודשים והלידה הסתיימה עם קרע בדרגה 3C. היום בus טרנספרינאלי נכתב: ״נצפה IAS במרקם תקין. ללא חסרים או פגם. לציין בשעה 12 מרקם היפראקוגני לא סדיר. למעקב סונוגרפי. נצפה EAS עם חסרים ב-4 מקטעים. נמדדים בין 24-40 מעלות״. 1. האם יתכן IAS ללא חסרים בדרגה 3C? 2. מה משמעות המרקם ההיפראקוגני? האם זה יכול להיות קרע שלא נתפר? איזשהו תפר? משהו אחר? 3. מה הכוונה ב-4 מקטעים? האם אלה האזורים שנתפרו ובכל זאת ישנם חסרים? 4. האם המשמעות של 24-40 מעלות היא שהפגיעה היא של 16 מעלות בצד ימין שלי? האם זה נחשב לפגיעה קטנה או נרחבת? תודה רבה!

שלום רב, 1. יתכן. ככל הנראה הקרע בסוגר הפנימי תוקן היטב וכעת אין חסרים בסוגר הפנימי. 2. לא לחלוטין ברור למה הכוונה אבל יתכן שמדובר בצלקת שנותרה בשריר לאחר התפירה. 3. המשמעות היא שתוצאת התיקון מבחינת רציפות השריר אינה מושלמת וניתן לצפות בכמה אזורים בהם יש מרווח או חסר בשריר. 4. חסר של 24-40 מעלות אינו נחשב לפגיעה נרחבת. אבל יותר חשוב מגודל החסר הוא מה מצבך מבחינה תפקודית דהיינו האם יש שליטה טובה בצואה ובגזים או שבורח לעיתים, והאם יש או אין דחיפות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן