שיעול כרוני וצניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/11/2023 | 01:52 | מאת: שר

יש לי גירוי בגרון כבר באזור ה 4 שנים. הגירוי הזה גורם לשיעול חצי מאולץ, נטו על מנת להעביר את התחושה המציקה. עשיתי us בטן עליונה ותחתונה שיצא תקין. יש לי חשש לצניחת רחם. יש ממה לחשוש ? קראתי שברגע שיש שיעול כרוני ההצטברות של השיעולים לאורך השנים גורמת לצניחת רחם. איך בודקים אם אכן כך ? יש ממה לדאוג ?

שר שלום, שיעול כרוני מהווה גורם סיכון לבעיות ברצפת האגן וספיציפית לצניחת אברי האגן. במידה שאת חשה ברקמה המתבלטת מתוך הנרתיק כדאי לפנות לבדיקת רופא.ת נשים. במידה שלא, מספיק להיות במעקב גינקולוגי שגרתי. ככלל צניחת אברי האגן בדרגת חומרה משמעותית מורגשת על פי רוב בדמות גוש / 'בלון' / כדור אשר מתבלט בפתח הנרתיק או מעבר לו. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן