אנדומטריוזיס אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/11/2023 | 19:01 | מאת: כריסלי

בבירור שנעשה אצל מומחה אנדומטריוזיס עשתה אולטרה סאונד ויצא לא נימושו מוקדים ברורים של אנדומטריוזיס רושם left sul מתוחה מה זה אומר ? האם האבחנה לא חד משמעית ? האם במקרה כזה צריך התערבות כירורגית ?

שלום, SUL זהו קיצור לשם של רצועה (ליגמנט) אשר מצוייה באגן ותומכת ברחם. רצועה זו לעיתים קרובות נגועה בנגעים של אנדומטריוזיס בנשים אשר לוקות במחלה. 'רצועה מתוחה' אינה מהווה סימן חד משמעי למחלת האנדומטריוזיס. בנוגע להתערבות כירורגית יש לכך מכלול רחב של שיקולים וכדי לדון בצורך בהתערבות שכזו עליו לדבר עם הרופא.ה המומחים לאנדומטריוזיס במרפאה בה הינך עוברת את הבירור. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן