כאבים לא פוסקים אחרי יחסים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/11/2023 | 07:11 | מאת: היי

לפני חודש יחסים עם כאבים. מאז כאבים שהתחילו בצד שמאל (תחושת דקירות), בהמשך כאב חד בבטן תחתונה בזמן אורגזמה, קורה מאז שוב ושוב באורגזמה. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שרירן משמאל בגודל 2 ס"מ. בשבוע האחרון לוקחת אנטיביוטיקה דוקסילין ואוגמנטין בהמלצת רופאת נשים לאחר בדיקה גניקולוגית עם כאב בצד שמאל. שיפור קל, אך בהמשך חזרו כאבים בעוצמה פחותה יותר (כאבים מפושטים בשמאל ובימין) אני ממש אובדת עצות. איזה בדיקות כדאי לעשות? ייתכן שזה בכלל שרירי רצפת אגן? (היחסים היו כואבים והרגשתי מכווצת) או שזה מצביע על משהו אחר? יכול להיות שנגרם נזק שהגיע לחצוצרות/שחלות? תודה רבה

שלום, שרירן בגודל 2 ס"מ בד"כ אינו מהווה גורם לכאב בכלל וספיציפית בזמן אורגזמה. נדרש בירור רחב כיוון שסיבות אפשריות לכאב אגני רבות ומגוונות ומקור הכאב יכול להיות נעוץ במערכת הרבייה (רחם / שחלות וחצוצרות) או במערכות סמוכות כגון מערכת השתן (לדוגמא אבן) או מערכת העיכול (לדוגמא מחלה דלקתית של המעי). הייתי מתחיל בפניה לרופא.ת המשפחה אשר מסתכל על התמונה הרחבה ודרך שאילת שאלות רלוונטיות לגבי המערכות השונות הוא.היא יוכל לכוון אותך לסוג הבירור הנחוץ. בנוגע לשרירי רצפת האגן (רגישות מקומית / כיווץ יתר וכו') ניתן לעבור הערכה ע"י פיזיותרפיסטית מומחית בתחום זה ו/או ע"י רופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה. בהצלחה

25/11/2023 | 14:40 | מאת: היי

תודה רבה 🙏

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן