לאחר כריתת רחם וטפולות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/11/2023 | 23:10 | מאת: מיכל

לאשה בת 60 ניתוח לכריתת רחם +טפולות עקב שרירנים גדולים וציסטה. הכל שפיר.היתה החלמה טובה. כשלושה חודשים אחרי הניתוח הופיעה בטן אגנית שמנה וכאבים,וגודש בשדיים. ממה זה נובע? סרטן הצפק?או סרטן בכלל? תופעה הורמונלית--שמה משמעותה? כמו חיקוי של מצב הורמונלי? אודה לתשובות מקיפות. תודה

שלום מיכל, יתכנו סיבות שונות לתפיחות הבטן המלווה בכאבים ומומלץ בירור הכולל בשלב ראשון בדיקה גופנית ע"י רופא והפניה לדימות (אולטרהסאונד או CT). בהתאם לממצאי הבדיקות ניתן להתקדם בתהליך האבחון ולחפש סיבה ספיציפית לתופעות שאת מתארת. בברכה

21/11/2023 | 16:26 | מאת: מיכל

תודה. נערכה בדיקת רופא נשים ונאמר על ידו שהכל נראה תקין. שאלתי:האם אלה "שינויים הורמונליים"? מאיפה באים ההורמונים,מהמוח?-- האם זה עלול להיות גידול במוח? --כעובדה,תיאור,ההתנפחות בבטן ובשדיים באה והולכת. אודה על המשך התשובה

22/11/2023 | 07:18 | מאת: ה

אני עברתי את הניתוח החרא הזה, זו מילה הכי עדינה שיש לי לתאר. שתעשה בדיקות כמו הרופא כתב למעלה, ממליצה לשאול אותו בשאלה נפרדת. באופן כללי, ללא קשר אליה, יש שינויים הורמונליים לאחר הניתוח. אני הייתי 46 עם מחזור סדיר. לאחר הניתוח שום דבר לא כמו שהיה ולא לטובה. שינויים הורמונליים הכוונה שחלות מתחילות ״לזייף״ לפחות אצלי. אצל חלק לתמיד. אבל היא בת 60 אז לא יודעת. אגיד לך רק דבר אחד. כאשר התחילה המלחמה, אני חיפשתי איך לסיים את החיים. לצערי בינתיים ללא הצלחה. אני אישית לא רוצה לחיות עם השינויים האלה אבל לא רוצה להתאבד כי זה יפגע במשפחה

הסרת שחלות בגיל 60 מקובלת כאמצעי להפחתת סיכון לתחלואה בסרטן השחלות בעתיד. בגיל זה לא מצפים שהסרת השחלות תגרור תופעות כלשהן על רקע הורמונלי שכן השחלות מפסיקות להפריש אסטרוגן סביב הפסקת המחזור. קיימת גם יצירה מסויימת של אסטרוגן ברקמת שומן. נשים עם רקמת שומן עבה יותר מייצרות יותר. יתכן שכדאי להיוועץ גם באנדוקרינולוג (רופא פנימאי שעוסק בהורמונים ובבלוטות) יחד עם הדמייה של הבטן (אולטרהסאונד או CT) וכמובן בדיקת שד וממוגרפיה כמקובל. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן