ציסטה גדולה עם מחיצה שגדלה בחצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/11/2023 | 16:23 | מאת: מאיה

עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות לפני חצי שנה בעקבות ציסטה עם מחיצה של וכעת לאחר חצי שנה הציסטה גדלה ל59x44 באולטראסאונד יש מעט זרימת דם בהיקף ובמליאה ולא הודגמה שחלה בנפרד. מה זה אומר.

שלום מיכל, מדובר בציסטה לא קטנה שמצריכה מעקב ויתכן שאף הסרה כירורגית. כדאי להשלים בדיקת דם המכונה 'מרקרים' וכן לבדוק באולטרהסאונד את מדדי הזרימה (ספיציפית מדד המכונה RI ומבטא פרמטר שנקרא עכבה). עם הנתונים הללו מומלץ להיוועץ ברופא נשים לגבי הצורך בהסרת הציסטה או המשך מעקב בלבד. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן