four-arm mesh implant

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/11/2023 | 21:07 | מאת: ק

שלום האם זה אפשרי להתקין את זה שנה וחצי אחרי כריתת רחם? האם אפשר גם anterior וגם posterior להתקין ליתר ביטחון. האם אחרי ניתוח הזה באמת אפשר לחזור "להתעלל בגוף" - לקפוץ על טרמפולינה, לרוץ, להרים וללכת עם 40-50קג, לא לעשות פיזיו רצפת האגן ולא יקרה צניחות? האם אפשר גם להוסיף לזה קולפוקליזיס או חלקי לפחות (להוסיף כמה stitches לפני כיפת הנרתיק שתהיה עוד שכבה לקרע).

12/11/2023 | 21:20 | מאת: u

אני מאוד מפחדת. איך אני אתקן צניחות ובריחת שתן עכשיו כאשר כל האיברים כבר דבוקים אחד לשני..... את כיפת הנרתיק לפחות קל לתקן (מביך להגיע למיון) אבל תיקון הוא פשוט וגם אפשר יהיה לבקש שיתפרו את כל האיבר שלא יקרה שוב (שיקרה כבר). אבל צניחות ובריחת שתן איך לתקן... גם ככה כנראה מעי דבוק לשלפוחית ולדופן הבטן ונרתיק וכך גם שלפוחית.... והכל מכוער..... גם בטן מכוערת בגלל שמשהו נדבק לשרירים. אני כל כך רוצה לתקן את הטעות שעשיתי....... אני לא רוצה לחיות ככה.....

שלום רב, החל משנת 2019, ה-FDA האמריקאי אסר על חברות לשווק מוצרים המבוססים על רשת לצורך טיפול בצניחת אברי האגן בניתוח המבוצע בגישה וגינלית. כיום, במצבים של צניחה מתקדמת, כאשר יש תחושה שנחוצה רשת על מנת לשפר את סיכויי ההצלחה, ההמלצה היא להצמיד את הרשת בניתוח המבוצע דרך פתחים זעירים בדופן הבטן (גישה לפרוסקופית או רובוטית). שיעורי ההצלחה של הניתוח גבוהים ובד"כ ניתן אחריו לבצע פעילות גופנית וספורטיבית ולנהל אורח חיים פעיל. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן