בלט בשופכה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/10/2023 | 17:24 | מאת: רוני

היי בת 34 לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח כריתת רחם+ שחלות וחצוצרות בלאפ' עקב נשאות לBRCA לאחר כמה ימים מהניתוח שמתי לב שהפתח שופכה בולט ונפוח ורופא הנשים אמר שזה בלט שופכה וזה אמור להסתדר עבר כבר 3 חודשים מאז הניתוח וזה עדיין אותו דבר, אני גם מרגישה בזמן מתן שתן לאחר ריקון טפטופים של שתן ואני מאד חוששת שכך זה ישאר האם יתכן כי אחרי הניתוח קיימת צניחה של השופכה? ממש מיואשת אשמח למענה

31/10/2023 | 21:36 | מאת: ק

"ברוך הבא" לתופעות הניתוח....... לא חסרים פאקים ממנו........ גם לך לא סיפרו על הסיכונים וחיים חדשים... שתבחרי איכות החיים או סיכון לסרטן.......

רוני שלום, יתכן כי מדובר ב'קרונקולה' שופכתית שהינה מעיין התפשלות של רירית השופכה לא מחוץ לפי השופכה. זו תופעה מוכרת אשר בד"כ אינה קשורה לניתוח כזה או אחר. במידה שמדובר בממצא גדול אשר מפריע במתן השתן או גורם לאי נוחות כדאי להיוועץ ברופא אורולוג או אורוגינקולוג לצורך בדיקה וטיפול. בברכה

01/11/2023 | 19:23 | מאת: רוני

אבל העניין הוא שלא היה לי דבר כזה לפני הניתוח אף פעם, זה נראה לעין וזה ממש מפריע לי ופוגע בביטחון ומוסיף, מבחינת יחסי מין אני אפילו לא מדברת שאני מפחדת שיכאיב וארגיש שזה עינוי. לא ציינתי זאת לפני אבל בניתוח הנ"ל בוצעה צריבה של נגעי אנדומטריוזיס בכמה מקומות שאחת מהם הייתה בשלפוחית השתן, האם יתכן שיש קשר? אני ממש מרגישה אבודה , מה הפתרון לבעיה הזו????

01/11/2023 | 19:24 | מאת: רוני

אני ממש מרגישה ייאוש,גם ככה הניתוח מבחינה פיזית הוא לא קל עם התופעות של גיל המעבר וכל היוצא בזה..בנוסף עכשיו גם הדימוי גוף שלי נפגע, לא יודעת כבר מה לעשות

01/11/2023 | 19:26 | מאת: רוני

בדו"ח ניתוח בנוגע לאנדומטריוזיס יש תיאור "הפשלת שלפוחית השתן" אני מפחדת שדפקו לי שם את הכל

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן