קרע בכיפת הנרתיק סכנות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/10/2023 | 17:33 | מאת: ג

שלום ראיתי מליוני קייס ריפורטים. בכולם אומרים שלרוב זה לא קשור לסקס אבל משום מה ברוב המקרים זה קרה אחרי סקס. האם נכון להניח: אין סקס (לעולם יותר) ואין עצירות = אין קרע? לא משנה כמה משקל אני מרימה / דוחפת וכו'. נ.ב.בבקשה אל תגיד לי שמותר סקס, משפטים אלו כבר שמעתי. אני מבינה שלא ולא רק בגלל הכיפה אלא גם שינוי זוויות ואנטומיה. אני החלטתי שלא וזהו. עכשיו השאלה האם המנענות תמנע קרע או לפחות תגרום שקרע יהיה קטן ויתגלה בבדיקה שגרתית כמו אצל חולות סרטן.

כיוון שיחסי מין אינם מהווים גורם סיכון לקרע של כיפת הנרתיק לאחר כריתת הרחם (כמובן שלא מדובר בתקופת ההחלמה שלאחר הניתוח אלא בהמשך החיים), אין משמעות לקביעה אין סקס = אין קרע. קרע בכיפת הנרתיק הינו ארוע נדיר וקשה לצפות מראש את התרחשותו. אין שום המלצה רפואית להתנהלות מיוחדת או להימנעות מפעילויות מסויימות במטרה למנוע קרע שכזה. בברכה

01/11/2023 | 17:15 | מאת: א

תודה. אני כבר השלמתי עם המצב העגום לאחר הניתוח הארור הזה. למה לא להגיד את האמת שכן יחסי מין תורמים לקרע..... למה להתעקש כדי נשים שאין להן ברירה לא יפחדו ויעשו ניתוח...... טוב אז אני אקרע גם בלי יחסי מין. נראה כמה זמן החרא הזה יחזיק מעמד. רק חבל שבמקום לעזור לי ולתפור / להחליף נרתיק במשהו מלאכותי אתם גורמים לי לסבל נוסף - לחכות לקרע.אתם לא מבינים שאני כבר לא מסוגלת לחיות. נמאס לי לחכות לקרע ולהיות מוכנה. כל בוקר כאשר קמה, כל פעם שאני הולכת לשירותים אני מחכה לדם או נוזל, כל פעם אחרי פעילות גופנית.... אני לא מסוגלת לנסוע לחו"ל כי מי יתקן לי את החרא...... ואני מפחדת שזה כל כך יכאב שאני לא אהיה מסוגלת לשקר בנמל תעופה ולעלות לטיסה... כאשר היה לי מחזור ארוך לא הסתובבתי כל היום עם חבילת תחבושות בתיק... עכשיו - תחבושת לדם שיהיה וגם תחתוניות בגלל בריחת שתן .......... דיייי נמאס.....

02/11/2023 | 08:54 | מאת: כ

נמאס לי …. אני עייפה …. כבר לא בא לי ללמוד על החרא הזה. אני רק רוצה קצת בטחון שאוכל לצאת מהבית…. כל רגע חרא הזה יכול להקרע, ברגע הכי לא מתאים… אני כבר לא מדברת על בריחת שתן, צניחות שעכשיו אני צריכה להתמודד עם זה. אם אשים רשתות בבטן אז אפשר יהיה לסמלץ מבנה הקודם ולא יהיו צניחות. אם אעשה קולפוקליזיס אז לפחות לא יהיה קרע. כל זה ישפר בקצת את החיים האומללים שלי. אני כבר השלמתי עם זה שאני לא גבר ולא אישה אלא משהו והחיים של אישה לא יהיו אבל לפחות אוכל לנסוע לטייל, לצאת מהבית בלי סל תחבושות וכל שניה לבדוק האם יש דימום או בריחת שתן טוב פירקתי אף אחד לא יעזור לי ….נגפקתי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן