כריתת רחם שיפור תוצאות תוספת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/10/2023 | 09:59 | מאת: ק

תודה על התשובה. אבל מה שמעניין אותי האם אפשר לשתול רחם תלת מימד (כפי שיש שלפוחית תלת מימד) והאם זה אפשרי שנים אחרי הניתוח כאשר יש כבר הדבקויות וכו'. האם אפשר להחזיר מבנה אנטומי שהיה בעזרת רחם תלת מימד. אני לא רציכה אותו להריון, אני צריכה אותו למנוע צניחות ולשים איברים למקומות שהם היום לפני הניתוח. כתוצאה מהניתוח מעי על השלפוחית, לפני הניתוח רחם עם ברואד ליגמנטים מנעו את זה. זה מה שאני רוצה עכשיו. אני גם רוצה להפתר מכיפת הנרתיק. אני גם מתלבטאת מה עדיף קולפוקליזיס או להוציא נרתיק בכלל.

29/10/2023 | 18:12 | מאת: ט

אני באמת לא יכולה להמשיך לחיות עם כל הדברים אלו. אולי קולפו או להסיר נרתיק לפחות היו מאפשרים לי איכות חיים סבירה... כל דבר שאני רוצה - לא. לרשת בטן שלא ידמה רחם או רחם תלת מימד - לא. קולפוקליאיזיס או הסרת נרתיק - לא. להיות על גבול עזה בתקווה שאקבל איזה כדור בראש - גם זה לא...... למה............. אני לא רוצה לחיות ככה........ נמאס לי...

04/11/2023 | 18:05 | מאת: ד"ר בני פיינר

שלום, ברפואה מקובל לטפל כשיש בעייה. אין סיבה לטפל כשאין בעייה וחשוב לזכור כי בכל טיפול, בוודאי שניתוחי, ישנן סכנות ופוטנציאל לסיבוך. ממה שאת רושמת עולה שעיקר הבעייה היא חשש מאפשרות לקרע עתידי בכיפת הנרתיק (מאד נדיר) או מצניחת אברי האגן שתצריך טיפול. אלה אינן התוויות רפואיות להתערבות בשלב הזה פרט לעבודה על שרירי רצפת האגן (שזה תמיד טוב, לא כל שכן באשה שעברה ניתוח באגן כגון כריתת הרחם). שבוע טוב

05/11/2023 | 20:43 | מאת: ע

ברור שיהיה........ אני לא מפגרת עד כדאי כך....לא צריך לנחם אותי. אני אמשיך באימוני HIIT, בטרמפולינה, ריקוד על עמוד, ריצות ועוד אלף ואחד פעילותיות "בריאות" לרצפת האגן וזה יקרה........ מעניין מה יקרה קודם צניחה או קרע?!! וכמה זמן יקח עד שזה יקרה!? אני רק רוצה להקדים נזק, להקטין נזקים. בינתיים שרירים חזקים, אבל זה כל מה שיש, אין עוד משהו שבאמת מחזיק כמו אצל נשים וגברים.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן