כריתת רחם שיפור תוצאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/10/2023 | 00:50 | מאת: G

שלום קראתי שיש מישהו בעולם על שלפוחית תלת מימד שאפילו מתפקדת. למה לא עושים תלת מימד לרחם, לא צריך שיתפקד? זה ימנע שינויים אנטומיים הרסניים שהניתוח מביא איתו. אני מבינה שעכשיו אחרי שעשיתי כבר את הניתוח הארור אני לא יכולה להשתיל רחם תלת מימד כי אין כבר צוואר ואין ליגמנטים וגם כל הבטן הדבקויות? נכון? או שיש לי תקווה. אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה. אני מחפשת מוות אבל דווקא אותי חמאס לא מצליח להרוג.

שלום, הרחם הינו איבר עשוי משריר תפקיד הרחם להכיל הריון ולאפשר לידה. בשנים האחרונות מבוצעים בעולם ניתוחי השתלת רחם שמטרתם לאפשר לנשים שנולדו ללא רחם עקב מום מולד להרות וללדת. פתרון חלופי לכך הוא פונדקאות. בנשים שסיימו את תכנית הילודה ומסיבה רפואית כלשהי עברו ניתוח לכריתת הרחם אין התווייה רפואית ואין צורך ביולוגי באיבר שימלא את תפקיד הרחם. קיימות השפעות רגשיות כמובן להסרת הרחם ועל כן החלטה על ניתוח זה צריכה להילקח מתוך צורך רפואי ברור ולאחר הבנת המשמעויות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן