רצפת אגן לאחר לידת ואקום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/10/2023 | 18:17 | מאת: יעל

שלום דוקטור, לפני 12 ימים ילדתי בהשראת לידה עם פיטוצין, ולבסוף גם עם חתך חיץ וואקום. כשבוע לאחר הלידה, כשהחתך והקרעים החלו להשתפר, התחלתי להרגיש כאבים בעת התרוקנות בשירותים (גם במתן שתן וגם במתן צואה, בשרירים שונים) מניחה שמדובר בכאבי שרירי רצפת האגן בהתכווצות/הרפיה. אין תסמינים נוספים מלבד זאת. אשמח לשמוע את דעתך בנושא ומה הפתרונות האפשריים לכך. תודה

יעל שלום ומזל טוב! בהחלט יתכן כי מדובר בכאב ממקור שרירי שכן בעת מתן שתן וצואה מופעלים שרירים כמו הדטרוזור (השריר שבמעטפת שלפוחית השתן), שריר חלק בדופן המעי וכן מופעל כח כנגד רקמת חיבור ושריר ברצפת האגן שסבלו טראומה ומחלימים כעת. כל אלה יכולים להסביר כאב. תקופת משכב הלידה נמשכת כששה שבועות ובמהלכה ניתן להעזר במשככי כאב פשוטים ובמרכך יציאות (נורמלקס / אבילאק / שמן פראפין וכו'). לאחר תום משכב הלידה מומלץ להיבדק בשלב ראשון ע"י רופא.ת נשים לבדיקה שגרתית ובמידה שעדיין תחושי כאב כדאי לפנות להערכה אורוגינקולוגית. פיזיותרפיה לרצפת האגן בשלב הזה (לאחר משכב הלידה) מומלצת ועשוייה לעזור אף היא. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן