שימוש בפסארי האם יכול להזיק ואיך לבחור

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/10/2023 | 06:18 | מאת: א

שלום שנה וחודשיים לאחר כריתת רחם בגלל מיומה. כמובן שמיד לאחר הניתוח בדקתי וגיליתי שיש לי צניחה: באולטרה סאונד נק Ba ו Bp עכשיו 2- וגם צוואר שלפוחית ירד 10ממ. אני כמובן עושה פיזיו כבר שנה וחודשיים (התחלתי שבועיים לאחר הניתוח). א. איך יכול להיות ש אולטרה סאונד עם נותנים אלו, אומרים שרירים חזקים?! יש לי צניחה דרגה 1! משמעות היא שליגמנטים לא מחזיקים אבל שרירים בינתיים כן? ב. אני רוצה להתחיל לרוץ וגם אימוני טרמפולינות כי שמתי לב שמשקל יכול לעלות (אני בינתיים תקין אבל אימונים שעושה לא מספיק). אני רוצה לשים פסארי בזמן אימוני ריצה ל טרמפולינות. האם זה לא יחליש? איזה פסארי, איך לבחור, אני צריכה שיחזיק הכל גם כיפה, גם שלפוחית וגם רקטום. לא מעניין אותי האם נוח / כאב או לא, העיקר שהתנחלה לא תגבר

שלום רב, הערכים שאת מצטטת לנקודות Ba ו-Bp הם ממצאים בבדיקה קלינית ולא נתוני אולטרהסאונד. והערך 2- מבטא תמיכה כמעט תקינה, מצב שהינו מאד נפוץ בקרב נשים שילדו. גם ירידה של 10 מ"מ בצוואר השלפוחית הינה ממצא קל ואינו מצביע על צניחה משמעותית. שימוש בפסרי לא צפוי להחליש את השרירים. הוא נחוץ רק אם את מרגישה אי נוחות בעת פעילות ספורטיבית (תחושה שהאברים אינם תמוכים טוב ושיש דינמיקה בכיוון פתח הנרתיק). בכל אופן, על מנת להתאים פסרי יש לפנות למרפאה לאורוגינקולוגיה שם בודקים איזה סוג וגודל מתאימים. בברכה

16/10/2023 | 15:48 | מאת: H

כל טוב רק שאני לא ילדתי…. זה תוצאה ישירה של כריתת רחם. אני רוצה פסארי כדי לא להחמיר או להאט קצב החמרה. אגב אני מנסה לנבא קצב התקדמות הצניחה, כמה שנים / חודשים יש לי לפני שיהיו תסמינים?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן