למה לאחר כריתת רחם אני צריכה להמשיך להבדק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/10/2023 | 22:52 | מאת: ב

שלום למה אני צריכה להבדק לאחר כריתת רחם. עשיתי בגלל מיומה. כיפת נרתיק אם תקרע אני אדע בכל מקרה רופא לא יכול לראות שהיא עומדת להקרע. צניחה כל עוד לא נופל החוצה גם רופא לא יעשה דבר. סרטן - מאוד נדיר. מחלקות אחרות - לא רלוונטי כי אין יחסי מין. נראה שאני לא צריכה להבדק יותר, חבל לתפוס תורים לנשים שרופאים יכולים לעזור להן.

שלום רב, לכל אשה מומלץ להיבד ע"י רופא נשים פעם בשנה, גם אם עברה כריתת רחם כיוון שגם הפות והנרתיק מהווים חלק מאברי מערכת הרביה, וכמובן שחלות וחצוצרות (במקרה שלא הוסרו יחד עם הרחם). בנוסף גם לאחר כריתת שחלות תתכן מחלה שדומה במאפייניה לסרטן השחלה (מכונה Primary peritoneal cancer). בברכה

08/10/2023 | 18:46 | מאת: ע

בקיצר אין צורך. אני סתם מבזבזת תורים לנשים שצריכות, את הזמן שלי ואת הכסף של משלם המסים. חבל מאוד שמדינה לא חוסמת את זה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן