תפרים לא נמסים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/10/2023 | 21:11 | מאת: א

שלום רב, ילדתי לפני כמעט 12 שבועות, לידה שהסתיימה בקרע בדרגה 3. בפתח הנרתיק מרגישים מאוד מאוד בבירור תפרים שלא נמסו, הם נוקשים וגורמים לכאבים באזור. מה ניתן לעשות בשלב זה? האם זה עדיין תקין? האם זה קשור לדרגת הקרע ולשימוש בתפרים אחרים מהרגיל? חוששת מאוד מהתערבות באזור שתפגע באיכות התפירה באזור הרקטלי. תודה רבה

שלום לך ומזל טוב ללידתך, בהחלט יתכן. בתיקון של קרע בדרגה 3 עושים לעיתים שימוש בתפרים הנמסים לאורך זמן (90-120 ימים) ועל כן את עדיין חשה בקצות התפרים הללו. צפוי שייעלמו במהלך החודש הקרוב. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן