ציסטה דרמואידית בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/10/2023 | 11:51 | מאת: שיראל

שלום בת 20 בבדיקת אולטרסאונד נתגלתה ציסטה דרמואיד בשחלה שמאלית בגודל 4 ס"מ. רציתי לשאול האם זוהי ציסטה שפירה? ואייך מבדילים באולטרסאונד מציסטה לא בוגרת. (טרטומה לא בשלה),כלומר אייך יודעים לזהות שאכן מדובר בדרמואיד ולא בטראומה הלא בשלה???? והאם בדיקת mri יכולה לסייע באבחון? תודה רבה

שלום שיראל, ציסטה דרמואיד הינה גידול שפיר בשחלה. באבחנה המבדלת אכן קיימת גם טרטומה בלתי בשלה שמהווה גידול ממאיר (סרטני). קיימים רמזים לאופיו של הממצא אם דרמואיד או טרטומה בלתי בשלה הן באולטרהסאונד והן ב-CT/MRI כמו לדוגמא גודל הממצא ונוכחות מרכיבים סולידיים. עם זאת האבחנה הסופית היא מעבדתית היסטולוגית כלומר לאחר שהממצא נכרת בניתוח ונבדק ע"י פתולוג. זו הסיבה שעל פי רוב מומלץ להסיר ציסטות בעלות מראה אשר יכול להתאים לדרמואיד. מצרף לינק למאמר בנושא https://www.ejradiology.com/article/S0720-048X(08)00457-9/fulltext בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן