מדדי פרינאום אחרי קרע 3c

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/09/2023 | 20:27 | מאת: .

שלום, 5 שבועות אחרי לידה שהסתיימה עם קרע בדרגה 3c, בביקורת אורוגניקולוג נכתב: ״מרחק אנו וגינלי 1 ס״מ, עובי פרינאום 1 ס״מ״. האם המדדים תקינים? מה טווח הנורמה? האם המידות צפויות להשתנות במהלך ההחלמה והשיקום? האם מושפעות מהנקה? תודה

שלום רב, מדובר על המרחק שבין פי הטבעת לבין פתח הנרתיק ועל פי המדדים שציינת נראה כי המרחק הזה קצר יותר מכפי שאמור להיות. המידות הללו אינן נוטות לגדול (אלא אם מבוצע שיקום ניתוחי של הגופיף הפרינאלי) אבל לא בהכרח שיש לכך משמעות קלינית. מומלץ להיות במעקב במרפאה אורוגינקולוגית ולבחון בראש ובראשונה את תפקוד סוגרי פי הטבעת שנפגעו בעקבות הקרע. בברכה

27/09/2023 | 00:25 | מאת: .

תודה, האם עובי הפרינאום מתייחס לעומק הקרע ביחס לפתח הנרתיק ופתח פי הטבעת? כלומר החל מ1 ס״מ פנימה מתחילים התפרים ןנכנסים עוד לעומק? האם עומק הקרע יכול להיות שונה בכל אחד מהפתחים?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן