בריחת שתן במאמץ לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/09/2023 | 23:28 | מאת: קטיה

שלום יש לי בריחת שתן במאמץ בצורה מוזרה. אם שלפוחית מלאה ואני יושבת, יש בריחה בקטנה. לפעמים מהלחץ נפשי + פיזי + שלפוחית מלאה גם יש בריחה. אבל כאשר אני מרימה משקולות בחדר כושר או רצה או כל מאמץ רציני אחר - אין בריחת שתן. אני עושה פיזיו. 1. חשבתי על TVT או שעדיין מוקדם צריך לחכות שזה יהיה יותר רציני? 2. האם TVT זה דרך הנרתיק או שאפשר דרך צלקחת מניתוח כריתת רחם וקיסרי.

קטיה שלום, התסמינים שאת מתארת אינם מתאימים לבריחת שתן 'במאמץ' אלא ככל הנראה מרמזים על מנגנון אחר. TVT הינו הליך ניתוחי שנועד בעיקר לטיפול בבריחת שתן במאמץ ועל כן אני לא בטוח שזהו הטיפול המתאים במקרה שלך. ממליץ על הערכה מסודרת ע"י רופא אורוגינקולוג על מנת לאבחן את הבעייה ולדון באפשרויות הטיפול המתאימות. שנה טובה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן