הבנת תוצאות של אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/09/2023 | 21:29 | מאת: אנה

שלום לא הבנתי משמעות: "צניחת צוואר שלפוחית 10 מ"מ ללא צניחת שלפוחית או רקטום או כיפת הנרתיק". א. לא הבנתי אז מה צנח? איך שלפוחית לא צנחה אם צוואר שלה צנח? מה זה שנתה צורה? צנחה שופכה ויוצאת החוצה? ב. האם אפשר לעשות כיסא EMCELLA במצב כזה או שזה יהיה יותר נזק? ג. האם אפשר לעשות טיפול לייזר וגינלי? תודה

אנה שלום, המושג צניחת צוואר השלפוחית מתייחס להחלשות הרקמה שתומכת באזור החיבור שבין שלפוחית השתן לצינור השופכה. כאשר אזור זה מוחלש הדבר עלול להוביל לבריחת שתן במאמץ ולא בהכרח קשור לצניחה של שלפוחית השתן כולה. שיטת הטיפול המועדפת נקבעת בהתאם למהות התסמינים שאת חווה (למשל בלט של רקמה מעבר לפתח הנרתיק / בריחת שתן וכו'), למידת החומרה ולממצאים בבדיקה הגופנית ובבדיקות העזר כגון אולטרהסאונד. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן