אצירת שתן בהריון שבוע 8

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/09/2023 | 07:59 | מאת: N

שלום ד״ר, אני בשבוע 8 להריון תאומים ומהשבוע התחיל קושי במתן שתן בעיקר בבקרים , אני ממש לוחצת ועדיין לא יוצא כמעט כלום.. במהלך היום זה משתחרר. האם לעלות למיון?

שלום רב, בשלב ראשון הייתי ממליץ על בדיקת אולטרהסאונד שלפוחית השתן כולל מדידת שארית שתן לאחר התרוקנות. אם השלפוחית מתרוקנת במלואה, אין צורך לעשות דבר אלא אם תחול החמרה. לעיתים אנו נתקלים באצירת שתן במהלך הריון, בד"כ בשליש השני ושכיח יותר בנשים עם רחם בכפיפה אחורית. אם אינך מצליחה לתת שתן כלל כדאי להיבדק ובמידת הצורך לנקז את שלפוחית השתן ע"י צנתר. במרבית המקרים מדובר בתופעה חולפת. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן