תחושת מלאות בנרתיק לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/07/2023 | 10:16 | מאת: מודאגת

היי דוקטור, בת 30, אני שבועיים אחרי לידה שלישית, לידה רגילה. מאז הלידה אני מרגישה תחושת מלאות בנרתיק וכשאני נוגעת שם אני מרגישה גוש שחוסם את פתח הנרתיק. הלידה היתה קצרה ללא ואקום וללא סיבוכים.. זה מרגיש כמו החלק העליון של הנרתיק "קרס" . האם יש דבר כזה? האם זה נשמע כמו שלפוחית השתן? אני מאוד מדוכאת מהעניין. האם זה נשמע כמו משהו הפיך? האם יסתדר? תודה

שלום ומזל טוב ללידתך! יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן אבל כמובן שנחוצה בדיקה מסודרת כדי לאבחן. אם אכן מדובר בצניחה שהתרחשה בעקבות לידה / לידות הרי שבמידה מסויימת צפוי שיפור ספונטני במהלך השבועות / חודשים הראשונים לאחר הלידה. בתקופה זו הגוף הולך ומחלים מהשינויים שמתרחשים בו במהלך ההריון והלידה. לעיתים יש צורך בטיפול נוסף וקיימות מספר דרכים יעילות לטפל בצניחת אברי האגן. ממליץ לפנות לבדיקת רופא אורוגינקולוג (מומחה בתחום רצפת האגן). הזמן האופטימלי לבדיקה הוא לאחר תום תקופת 'משכב הלידה' (לאחר ששה שבועות מהלידה). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן