טיפול לייזר לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/07/2023 | 00:20 | מאת: ר

עברה שנה מאז הניתוח. אני רוצה לחזק את התפר. א. האם אפשר להוסיף תפר מתוך הנרתיק פשוט לסגור חלק עליון של נרתיק איפה שיש כיפת הנרתיק. זה יצור 2 שכבות. לא מעניין אותי השפעה ליחסי מין, רק שלא תגרם יותר צניחה, בריחת שתן. ב. קראתי על טיפולי לייזר (מונה ליזה למשל) לנרתיק. הוא בונה מחדש שכבת קולוגן ומחדש את הרירית. אז חשבתי שאם נכוון לכיוון התפר יווצר שם יותר קולגן וזה יחדש / יתחזק את התפר. לא מעניין אותי נושא אתיקה כי במצב שאני נמצאת כל דבר שיכול לתת לי שקט ליום יומיים כבר טוב. יש רק שני דברים שמחזיקים אותי בחיים בינתיים ל-10 שנים הקרובות אבל אפילו את זה נורא קשה..... אני לא רוצה לחיות. אז אם זה יכול לעזור, מעולה שיחזיק 10 שנים שני צריכה לנסות לחיות.

שלום רב, 1. אין משמעות או צורך בתפירה נוספת מתוך הנרתיק. שולי החתך של כריתת הרחם מתאחים ויוצרים קצה עיוור לנרתיק בעל חוזק מספק. ישנה אף אסכולה שדוגלת שלהשאיר את גדם הנרתיק פתוח בניתוח הראשוני ולתת לו להיסגר ספונטנית, עד כדי כך. 2. ההתווייה הרפואית המקובלת ביותר לטיפול לייזר וגינלי הינה אטרופיה נרתיקית (שינויים שמתרחשים לאחר סיום התפקוד ההורמונלי מהשחלות) בנשים עם תסמינים כגון יובש בנרתיק צריבה וגרד על רקע החסר באסטרוגן. ועל הטיפול יש לחזור מידי שנה על מנת לשמר את האפקט שבעיקרון דועך לאחר זמן. במצב שלך אני לא מצפה כי הלייזר יעשה שינוי כלשהו. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן