הריון לאחר ניתוח tvt

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/07/2023 | 12:03 | מאת: נוי

שלום רב ,עברתי ניתוח לפני כ6 שנים של tvt עקב בריחת שתן קשה וצניחת השלפוחית לאחר הלידה האחרונה . נכון להיום אני בהריון בחודש 6 ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים מאוג חזקים שלא מפסיקים בבטן תחתונה מצד שמאל ,הייתי בבית החולים ולצערי לא מצאו את סיבת הכאב ואני ממשיכה להיות כאובה כל הזמן ולישון גם לא מצליחה...מעבר לכך מרגישה כאילו הרגשה שהשלפוחית מלאה ותחושת חוסר נוחות שם וגם בפועל שהולכת להתרוקן בקושי יוצא שתן. האם יש קשר בין הניתוח לכאב שאני חווה? איך ניתן לבדוק בהריון את העניין ומה אפשר לעשות אודה ממש לתשובה 🙏

נוי שלום, לא שכיח שניתוח TVT יעורר כאב שש שנים לאחר הניתוח אם בתקופה שחלפה מאז הניתוח לא סבלת מכאבים. יתרה מכך, מיקום הכאב שיותר אופייני לאחר ניתוח TVT איננו בבטן התחתונה כי אם באזור המפשעה / ירך פנימי ותלוי גם איזה סוג ספיציפי של TVT בוצע. בנוגע לקושי בהתרוקנות כדאי לבצע בדיקת אולטרהסאונד של שלפוחית השתן ומדידת שארית שתן לאחר התרוקנות. במידה שהשארית מעל 100 סמ"ק מומלץ להשלים בדיקת אורודינמיקה אשר בוחנת באופן מדוייק יותר את תפקודי שלפוחית השתן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן