Colpocleisis מה סכנות / נזקים אפשריים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/07/2023 | 18:51 | מאת: G

שלום אני בדרך לניתוח colpocleisis במדינה זרה. אני לא סומכת על הרופאים שם אבל אין לי ברירה …. אני אשמח לשמוע על כל נזק אפשרי שיכול להיגרם בניתוח ועל איכות החיים אחריו: שלפוחית שתן, יציאות, כאבים - הכל, כל פיסת מידע. להגיד את האמת אני מפחדת: גם מניתוח שיבוצע על ידי רופא … וגם שלא יהיה כמו עם כריתת רחם שאני עכשיו בוכה. גם אז הייתי לחוצה להפתר מרחם בכל מחיר ועכשיו בוכה. אני רוצה קופלפו כי אולי זה יתן לי שביב של בטחון או שביב של תחושת שליטה. כולם חוזרים ואומרים לי על יחס מין, הבנצי וזה כבר לא מעניו ולא יעניין אותי, דברים נוספים מה יכול לקרות … עשיתי הרבה מחקרים יש כמה דברים שאני מפחדת מהם וגם מזה שני יחסית צעירה ולא מצאתי כמה זמן הניתוח מחזיק, לא מצאתי מחקרים על 20 שנה עם קולפו וזה מאוד סביר בהתחשב בגיל שלי, מה אעשה אם זה יתפרק? תודה אני יותר מאשמח לקבל תשובה מלאה כי איכות החיים שלי פשוט לא קיימת, אני לא חיה אולי קופלו יעזור קצת

שלום, קולפוקלזיס הוא ניתוח שנועד לטיפול בצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת מאד (כשכל האברים מחוץ לפתח הנרתיק) בנשים מאד מבוגרות עם תחלואת רקע משמעותית הגורמת לכך שלא ניתן לבצע בבטחה ניתוח משקם (שמטרתו להשיב תמיכה אנטומית תקינה לאברי האגן השונים). קשה טכנית לבצע קולפוקלזיס במצבים בהם הצניחה קלה בלבד (וקושי טכני בניתוח עלול להוביל לסיבוכים) וקשה להעריך מה תהיינה תוצאות הניתוח במצב כזה. בקיצור זהו ניתוח שמתאים בסיטואציה קלינית מאד ספיציפית ולחלוטיין לא מתאים באשה צעירה עם צניחה ובריאה יחסית בדרגה קלה בלבד. המלצתי לך היא להימנע מניתוח כלשהו. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן