חידוד והבהרת שאלה שנשאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/07/2023 | 16:16 | מאת: לי

שלום ד"ר לפני כשבוע שאלתי האם אוננות מרובה שעות ברציפות עלולה לגרום לפגיעה עצבית ברצפת האגן וענית שלא. אני רוצה לחדד את שאלתי כיוון שאני יודעת שבאופן עקרוני אוננות לא גורמת נזק אך שאלתי שאלה זו כיוון שלאחר אוננות יש לי צורך למתן שתן והשאלה שלי האם אוננות מרובה שנמשכה שעות ברציפות לא יכולה לגרום נזק/גירוי עצבי או כל נזק אחר לרצפת האגן והאם לא יכול להיגרם צורך מוגבר קבוע למתן שתן בעקבות האוננות המרובה?

לי שלום, לא מוכר מנגנון הקושר בין אוננות לבין שיבוש בתפקוד שלפוחית השתן. אם כי יתכן כי אוננות עלולה למשל לעודד כניסת חיידק מהנרתיק לשלפוחית השתן וגרימת דלקת בשלפוחית אשר יכולה להתבטא בין היתר בתכיפות מוגברת. אבל אני תוהה לגבי עצם הצורך/רצון באוננות לאורך שעות ברציפות כפי שאת עצמך מתארת. גם אם לא נגרם נזק עצבי (וכנראה שלא) עדיין יכול להיגרם שפשוף וגרוי מקומי של הרקמה וכאמור סיכוי מוגבל לזיהום. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן