בריחת שתן כאשר מצוננת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/06/2023 | 18:53 | מאת: Y

שלום הנה זה בא… פעם ראשונה מצוננת מאז כריתת רחם (כמעט שנה): יש בריחת שתן טיפות כאשר מתעטשת בישיבה ובעיקר מנקה אף בעדינות. העיטוש - פחות כי מכווצת שרירים מאוד חזק. בעמידה יש פחות. בקיצור … וולקאם … החלפתי טמפקס בדיפנד. מה אפשרויות ניתוחיות שלי. אני לא אחכה שזה יצא כמו מים מהברז…. תודה וסליחה על טון (אני לא מאשימה אף אחד חוץ ממני פעמיים)

שלום רב, בריחת שתן בעת עיטוש היא תופעה נפוצה בקרב נשים ולא בהכרח מצריכה טיפול ניתוחי. בין סוגי הטיפולים הזמינים כיום פיזיותרפיה לרצפת האגן, הזרקת חומר מעבה לסוגר השופכה (Bulking agent), טיפול בעזרת לייזר ייעודי דרך הנרתיק וכן הטיפול הניתוחי בדמות סרט שממוקם מתחת לצינורית השופכה (מוכר בשם TVT). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן