לא הבנתי תשובה ל הדבקויות לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/06/2023 | 00:03 | מאת: פ

תודה אבל לא הבנתי תשובה. א. למה הדבקות לא גורמת לצניחה. אם מעי דבוק לשלפוחית אז ליגמנטים של שלפוחית יצטרך לעבוד יותר קשה, לשאת יותר משקל ולכן יכול להכשל יוצא מהר. לא? ב. מפריע לי בלט בבטן לכן אני רוצה להפריד אותם מהדופן. האם אפשרי טכנית או לא? ג. לא חשבתי על זה קודם, אבל תהיה לי בעיה בניתוח הבא בגלל הדבקויות אלו, יותר סיכון לפגוע בשלפוחית ומעי וגם שרירים… אני לא רוצה ניתוח לפרוסקופי כי הוא משאיר לפחות 3 צלקות קטנות בולטות וגם חותכים שריר ולא מזיזים. גם וגינלי לא רוצה כי זה יפגע בשרירי רצפת אגן, נרתיק…. בלגן …. איך אני אתקן צניחה כאשר היא תגיע לדרגה 2 או הכיפה תקרע…

24/06/2023 | 00:14 | מאת: P

אולי אפשר בניתוח הבא לחתוך 1-2ס״מ מעל וככה להמנע מפגיעה באיברים ושרירים? כל זה תאורטי אני פשוט חייבת להיות מוכנה לניתוח הבא. אני כבר החלטתי שדרך הבטן אבל מפחיד הפעם, בודקת אפשרויות.

שלום רב, א. אין קשר בין הידבקויות לבין צניחת אברי האגן. נהפוך הוא, הידבקויות מעי לדופן הבטן מפחיתות במידה מסויימת את הלחץ הרובץ על רצפת האגן. ב. בלט בדופן הבטן לאחר ניתוח סביר יותר שנובע מחולשה בפסיה (מעטפת רקמת החיבור שבדופן הבטן) מאשר מהידבקויות של אברי תוך הבטן. מומלץ להיוועץ בכירורג כללי או בכירורג פלסטי בהקשר זה. ג. אכן הידבקויות בחלל הבטן לאחר ניתוח קודם עלולות להגביר במידת מה את הקושי והסיכון בניתוח בעתיד. במרבית המקרים ניתן בעת הניתוח העתידי להפריד את ההידבקויות ולהמשיך בביצוע הניתוח בצורה בטוחה. ד. לא ניתן לתכנן ניתוח באופן תיאורטי. כאשר המצב הרפואי מצריך טיפול ניתוחי מבצעים הערכת מצב ותכנית בהתאם למצב ולא לפי הנחות תיאורטיות של מה יקרה במצב כזה או אחר. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן