הדבקויות לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/06/2023 | 21:57 | מאת: א

מעי זז קדימה ונדבק לשלפוחית ושניהם נדבקו לדופן הבטן. זה גורם לצניחה ולבטן בולטת. האם אפשר להפריד הדבקויות ולשים איזה רשת שתקשור את המעי או תפריד אותו משלפוחית, ימנע נפילה של המעי על שלפוחית. כי מצב זה הורס לי את החיים.

שלום, הידבקויות באגן אינן גורמות לצניחה אלא להפך. האברים שדבוקים לדופן הבטן במידה שהידבקויות כאלה קיימות בד"ג מעוגנים למקום ע"י ההידבקות שהינה מעין רקמת צלקת פנימית. הידבקויות עלולות לעיתים לגרום לכאב / חסימת מעי וכו' ובמידת הצורך ניתן להפרידן כירורגית ולהניח חומר שמפחית יצירת הידבקויות חדשות. בברכה

23/06/2023 | 16:32 | מאת: א

תודה א. אבל אם מעי דבוק לשלפוחית אז ליגמנטים של שלפוחית נאלץ לשאת יוצר משקל מקודם ולכן הוא יתארך, לא? ב. אני מפחדת בליטה קטנה מעל הצלקת זה הדבקות של מעי או שלפוחית (מרגישה שזה מעי בצד ובמרכז שלפוחית, כשאני אני לוחצת על זה) לדופן ואו שרירים ישר ביטניים מעורבים ולכן עובדים פחות טוב ולכן זה לא נראה טוב. את כל הניתוח עשיתי כי פחדתי שיהיה לי בטן אני לא יכולה להסכים לחיות ככה. גם ככה הניתוח הרב לי את החיים. אני אוצה להפריד.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן