הסרת ציסטה בנרתיק בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/05/2023 | 10:00 | מאת: רחל

שלום, לפני 3 שנים לאחר לידה שניה התגלתה אצלי ציסטה בדופן הנרתיק הימני. בבדיקת אולטראסאונד מ-2021 נמצא החזר ציסטי צלול 16×16 מ"מ ללא זרימות דם ומאז הייתי במעקב. כעת אני בהריון שבוע 15 ואני מרגישה כי הציסטה גדלה והיא יוצאת החוצה ונראית כמעין כדור בזמן ספורט, מאמץ או ישיבה בשאר הזמן ניתן לדחוף אותה פנימה אך זה מציק לי מאד. הרופאה אישרה שהציסטה גדלה אך המליצה לי לא להסיר כרגע אם זה לא ממש מפריע לי. אך כמה שאלות: 1. האם יש סיכוי שהציסטה תגדל עוד יותר במהלך ההריון? 2. מה הסיכון בניתוח להסרה במהלך ההריון לי ולעובר? 3. האם זה יכול להפריע בלידה ולגרום לחתכים/ ניתוח קיסרי? 4.מה זמן ההחלמה והאם לאחר מכן חייבים לקחת אנטיביוטיקה? תודה.

שלום רחל, 1. יתכן שכן, אין לדעת 2. סיכוני הרדמה, זיהום, דימום מוגבר 3. כיוון שמדובר בממצא רך במהותו, לא אמורה להיות הפרעה לתהליך הלידה 4.משך ההחלמה כשבוע - שבועיים, אין צורך ליטול אנטיביוטיקה כל עוד אין עדות לזיהום בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן