פסרי לאחר כריתת רחם דרגת צניחה 1

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/05/2023 | 23:08 | מאת: ט

שלום יש לי דרגה 1 בינתיים. אני לא נשמרת ואני אחרי כריתת רחם. האם יש פסרי שאפשר לא להוציא, להשאיר קבוע שרופא יכניס ויוציא? האם פסרי ימנע צניחה נוספת או יכול להפך להחליש שרירים שלא יצטרכו לעבוד? האם אפשר לעשות תרגילי קגל ודומים עם פסרי בפנים?

שלום רב, צניחת אברי האגן בדרגה 1 על פי רוב אינה גורמת לתסמינים ואינה מצריכה טיפול. כאשר נעשה שימוש בפסרי (תומכן) נרתיקי, מומלץ להוציאו אחת לכמה ימים לצורך ניקוי כיוון שמדובר בגוף זר (עשוי מסיליקון) אשר מונח בתוך איבר שיש בו חיידקים רבים באופן טבעי. אין מניעה לבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן בנוכחות פסרי וגינלי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן