כאבים בצד שמאל בנרתיק ואי יכולת לקיים יחסי מין לאחר ניתוח TVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/05/2023 | 10:02 | מאת: הדר

שלום רב, בצעתי ניתוח TVT לפני ככמעט 3 חד'. מאז אני סובלת מכאבים שנובעים מצלקת שיש בצד שמאל בנרתיק. לעיתיים שורף לי במתן השתן ובישיבה. קיום יחסי מין בלתי ניתן לקיים מאחר וזה מאוד כואב. האם הצלקת זה חלק מההחלמה? כי עברו להם כמה חודשים טובים.. והאם אצטרך להסיר את הסרט כי הוא עשה עבודה מצוינת לבעייתי שלשם כך בוצע ניתוח. אף אחד לא אמר לי שזה ישפיע על יחסי המין שלי וזה ממש לא מה שהתכוונתי. מה לדעתך צריך לעשות?

הדר שלום, בכל חתך בגוף ובוודאי בניתוח נוצרת רקמת צלקת. במרבית המקרים לאחר ניתוחים בנרתיק בכלל ו-TVT בפרט, החלמת הפצע מלאה והצלקת שנוצרת אינה גורמת לכאב פאסיבי או לכאב ביחסי מין. תופעות כאלה עלולות להתרחש בסיכוי נמוך. כיוון שחלפו כבר כמה חודשים אנו מצפים שתהליך ההחלמה של הרקמה הסתיים ולכן מומלץ שתפני להיבדק לאור התסמינים המתמשכים. יתכן שלא יהיה מנוס מלהסיר מקטע מסויים מהסרט בהתאם לממצאי הבדיקה במרפאה. בברכה

09/05/2023 | 08:51 | מאת: הדר

תודה רבה על תשובתך המהירה אני מודה לך על הסבלנות שאתה מפגין בפני כל שאלה . לא מובן מאילו. יום נפלא

15/05/2023 | 08:21 | מאת: הדר

שלום , אני לאחר שלושה חודשים מיום הניתוח TVT ועדיין מרגיש לי כאב של התפרים שהיו בזמן החלמה. האם יכול להיות שהתפרים טרם נמסו? זה מרגיש לי דוקר בזמן ישיבה בזוית מסויימת. שלא נדבר על אי קיום יחסי מין . האם יש הגיון?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן